Investeren

Wat zijn de beste bewezen beleggingsstrategieën voor beginners?

mei 28, 2024

De wereld van beleggen kan complex en intimiderend zijn voor beginners. Maar gelukkig kan beleggen worden vereenvoudigd, zodat het geschikt is voor iedereen die aan een beleggingscarrière begint. Met een aantal beproefde strategieën hebben beginners een stevige basis om creatieve manieren te leren om verschillende financiële doelen te bereiken en toekomstige financiële zekerheid veilig te stellen.

Top 5 beleggingsstrategieën voor beginners

Er zijn veel strategieën beschikbaar voor beleggers om hun beloningspotentieel te maximaliseren. Als beginner is het echter vooral zaak om de risico’s te beperken en tegelijkertijd het potentiële rendement in de gaten te houden. Een effectieve manier om de nodige kennis en vaardigheden op te doen is via online beleggingscursussen, die u kunnen helpen weloverwogen beslissingen te nemen en de fijne kneepjes van de markt te begrijpen. Hier zijn de top vijf opties met realistische verwachtingen.

1. Kopen en houden

Een van de meest klassieke beleggingsstrategieën is het kopen van een beleggingsportefeuille en deze voor onbepaalde tijd aanhouden. In het ideale principe zou de investering niet verkocht moeten worden; je kunt het echter drie tot vijf jaar vasthouden als je de winst wilt verzilveren.

Het belangrijkste voordeel van deze aanpak is dat het een langetermijnvisie biedt die je laat denken als de eigenaar. Het helpt je actieve handel te vermijden die het rendement van je investering kan schaden.

Bovendien hoef je je gedachten niet bij de investering te houden omdat je niet van plan bent om te verkopen. In tegenstelling tot daghandelaren zal je niet elke dag met je gedachten bij de aandelenmarkt zijn.

Je moet echter de verleiding van het verkopen overleven wanneer de markten niet in jouw voordeel zijn om winst te maken met deze strategie.

2. Indexfondsen kopen

Deze strategie bestaat uit het vinden en kopen van een aantrekkelijke aandelenindex. De meeste online beleggingscursussen behandelen dit type belegging uitgebreid vanwege de populariteit ervan. De Nasdaq Composite en de Standard & Poor’s 500 zijn de meest voorkomende indexen.

Het belangrijkste voordeel is dat je geweldige resultaten kunt behalen als je de juiste index kiest en de buy-and-hold mentaliteit toepast. Bovendien is het risico lager omdat je slechts een paar aandelen van een index bezit.

Net als bij de buy-and-hold benadering moet je ook het risico vermijden om te verkopen als de markt niet in je voordeel is om op lange termijn resultaten te boeken.

3. Index en enkele

Dit is een combinatie van het toepassen van de indexfondsstrategie en het toevoegen van enkele posities in je beleggingsportefeuille. Het is een goede manier om het risico te beperken en tegelijkertijd het rendementspotentieel te maximaliseren door blootstelling aan individuele aandelen.

Deze strategie laat je kennismaken met individuele aandelen zonder je er volledig op toe te leggen. Houd er echter rekening mee dat hoe lager het risico, hoe lager het potentiële rendement bij gebruik van deze aanpak.

4. Inkomstenbeleggen

Dit is een beleggingsstrategie waarmee je beleggingen kunt bezitten die contant geld uitkeren, zoals obligaties en dividenden. Een belangrijk voordeel van deze benadering is dat je het kunt gebruiken met andere strategieën zoals indexfondsen zonder individuele aandelen te kiezen. Online beleggingscursussen kunnen je helpen bij het vinden van de juiste inkomstenbelegging met dividenden van hoge kwaliteit.

5. Dollar-Cost Averaging

Voor beginners ten slotte is dollar-cost averaging een ideale beleggingsstrategie omdat je hiervoor de markt niet hoeft te timen. Je hoeft alleen maar te bepalen hoeveel geld en met welke intervallen je toevoegt aan je beleggingsportefeuille.

U kunt bijvoorbeeld elke week $100 toevoegen, ongeacht hoe de markt ervoor staat. Met een dergelijke aanpak spreidt u de aankooppunten zonder uw geld in één keer te dumpen. Het geeft je ook de beleggingsdiscipline die je nodig hebt voor succes op de lange termijn.

Het risico bestaat dat je op het verkeerde moment de markt betreedt, wat betekent dat je uiteindelijk misschien niet het beste rendement hebt. Het is echter veel veiliger voor een beginner dan het verkeerd interpreteren van het tijdstip waarop je de markt betreedt.

Conclusie

Nieuwe beleggers hebben moed nodig om te beginnen met beleggen op de financiële markt. Met de basiskennis van online beleggingscursussen kun je een van de genoemde eenvoudige strategieën gebruiken om je eerste beleggingsportefeuille te openen. De beleggingswereld mag dan breed en complex zijn, maar deze strategieën vereenvoudigen beleggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien ook interessant

Andere bekeken ook de volgende artikelen