Geld tips

Waarom spaartips overbodig zijn

januari 17, 2024

Geld sparen is niet gemakkelijk, daarom zijn mensen vaak op zoek naar een ‘quick fix’ op het internet. Toch zijn de meeste spaartips overbodig. Ik leg in dit artikel uit waarom spaartips overbodig zijn. In dit artikel onderzoek ik de waarde van spaartips en bekijk ik of het ook makkelijker kan. Bij Geldvriend geloven we er namelijk in dat goed omgaan met geld niet ingewikkeld hoeft te zijn. Klaar om écht te sparen? Lees verder!

Geld sparen

Voorbeelden van overbodige spaartips

Vaak zie je voorbeelden van spaartips voorbij komen als:

  • Geef je salaris niet direct uit, maar zet je spaargeld eerst aan de kant.
  • Start een spaarchallenge.
  • Krijg inzicht in je uitgaven.
  • Bespaar zoveel mogelijk.
  • Maak spaardoelen.

Ongetwijfeld zul je denken: maar dit zijn toch goede spaartips. Ja, zeker weten, maar zeg nu eerlijk, wat ga jij vandaag veranderen na het lezen van deze tips? Ik kan hier geen concreet informatie uit halen. 

Op zich is het helemaal geen probleem om wat inspiratie te krijgen om te sparen, maar waarschijnlijk ga je dat écht niet voor een lange tijd volhouden. Het is veel duurzamer om één spaartactiek te gebruiken die je voor altijd kunt blijven gebruiken.


Ook met kleinere besparingen kun je al beginnen met het sparen of het afbetalen van je schulden, het hoeft niet direct zo groot te zijn. Kijk hoe je jouw leven kunt optimaliseren om zoveel mogelijk te verdienen en zo min mogelijk uit te geven.

Emotionele uitdaging

Ja, makkelijker gezegd dan gedaan, hè? Zo makkelijk is het niet om opeens meer te verdienen of minder uit te geven. Vaak zul je in conflict komen met jezelf omdat je toch weer impulsaankopen wilt gaan doen. Het is nu eenmaal veel meer geaccepteerd om zomaar je geld over de balk te smijten dan om er verstandig mee om te gaan.

Toch is het écht voor iedereen mogelijk om geld te besparen. Stel jezelf de vraag bij het kopen van iets wat je eigenlijk niet nodig hebt: kan ik me dit over 10 jaar nog herinneren? 

Ga daarom die emotionele uitdaging aan en bespaar. Zo simpel is het. 


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien ook interessant

Andere bekeken ook de volgende artikelen

>