Geld tips

Dit is het bizarre vermogen van Geert Wilders [2024]

november 20, 2023

Geert Wilders, een van de meest opvallende figuren in de Nederlandse politiek, staat bekend om zijn uitgesproken meningen en politieke standpunten.

Maar buiten de politieke arena rijst vaak de vraag: wat is het vermogen van Geert Wilders? Dit artikel duikt in de financiële wereld van Wilders, onderzoekt zijn inkomstenbronnen en probeert een beeld te schetsen van hoe rijk Geert Wilders is.

Wat is het salaris van Geert Wilders?

We weten dat de salarissen van politici door de overheid worden gefinancierd, en daarbovenop ontvangen ze een eindejaarsuitkering die gemiddeld 8% van hun totale salaris bedraagt.

Geert Wilders heeft een jaarlijks salaris van 116.630 euro. Op een maandelijkse basis betekent dit dat hij meer dan 9.700 euro verdient. Dit bedrag is strikt wat hij ontvangt voor zijn rol in de Tweede Kamer, exclusief eventuele onkostenvergoedingen die hij van de PVV krijgt.

In theorie zou Geert Wilders dus nog meer inkomen kunnen hebben, echter is dit het gene waarvan we zeker weten dat het klopt.

Het geschat vermogen van Geert Wilders

Met zijn lange carrière in de politiek heeft Geert Wilders flink vermogen opgebouwd, dat naar een schatting van ThinkRich.nl rond de 1 miljoen euro ligt.

Mocht hij ooit minister-president van Nederland worden, zal zijn financiële positie waarschijnlijk nog verder verbeteren. Eén ding is duidelijk: financieel gezien heeft Geert Wilders het goed voor elkaar.

De politieke carrière van Geert Wilders

Geert Wilders is een bekend gezicht in de Nederlandse politiek, vooral als de leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) en als fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Zijn politieke loopbaan begon in 1989 bij de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), dezelfde partij als die van Mark Rutte. 

In zijn vroege jaren bij de VVD werd Wilders gezien als een veelbelovend talent onder de vleugels van Rutte. Echter, in 2004 nam hun relatie een andere wending, wat leidde tot Wilders' beslissing om een eigen partij te starten.

Zijn partij, aanvankelijk bekend als de Groep Geert Wilders van 2004 tot 2006, evolueerde uiteindelijk tot de PVV. Onder zijn leiding is de partij aanzienlijk gegroeid, mede dankzij Wilders' directe en vaak controversiële uitspraken over verschillende kwesties.

Als een van de meest beveiligde personen in Nederland, heeft Wilders in de loop der jaren een aanzienlijk salaris en vermogen verworven.

Veelgestelde vragen

Hoeveel Verdient Geert Wilders?

Geert Wilders verdient als parlementslid een basissalaris van 116.630 euro per jaar. Dit komt neer op meer dan 9.700 euro per maand, exclusief eventuele onkostenvergoedingen en bijdragen van zijn partij.

Ontvangt Geert Wilders Onkostenvergoedingen?

Ja, Geert Wilders ontvangt onkostenvergoedingen. De exacte hoogte van deze vergoedingen is niet bekend, maar ze zijn afkomstig van de PVV, de partij waarvan hij de leider is.

Heeft Geert Wilders Andere Inkomstenbronnen naast zijn Salaris?

Het is mogelijk dat Geert Wilders andere inkomstenbronnen heeft naast zijn salaris als parlementslid, maar specifieke details hierover zijn niet openbaar gemaakt.

Hoe is het Vermogen van Geert Wilders Vergaard?

Het vermogen van Geert Wilders is voornamelijk vergaard door zijn werk in de politiek, inclusief zijn salaris als lid van de Tweede Kamer. Eventuele aanvullende inkomsten of investeringen zijn niet publiekelijk bekend.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien ook interessant

Andere bekeken ook de volgende artikelen

>