Ondernemen

Hoe start je een succesvol bedrijf? 5 simpele stappen!

januari 27, 2023

Wil jij een succesvol ondernemer worden en droom je er dagelijks van dat jij straks de trotse eigenaar bent van een bedrijf met tientallen mensen in dienst? Dan is dit absoluut de pagina waar jij moet zijn. Als geen ander kunnen wij ons namelijk in jou verplaatsen en juist daarom hebben wij een aantal handige stappen geformuleerd. Hoe start je een succesvol bedrijf? Dat is de vraag die wij gaan beantwoorden door middel van 5 simpele stappen. Wij wensen je namens Geldvriend.nl veel leesplezier toe tijdens het lezen van deze stappen en we hopen dat je er echt wat aan hebt.


Stap 1: Stel doelen

Hoe start je een succesvol bedrijf? Dat doe je natuurlijk door doelen te stellen. Zonder doelen op te stellen weet je niet waar je met je bedrijf naar toe wil gaan. Je zult een missie en een visie samen moeten stellen en op basis hiervan je doelen formuleren. Een mooi voorbeeld is een omzetdoel. Bepaal bijvoorbeeld dat je na 6 maanden een omzet hebt van 5000 euro. Ook zou je als doel kunnen hebben dat 10% van de doelgroep bij jou in de regio over 6 maanden moet weten wat jouw bedrijf is. Wanneer je dit doet focus je je op de naamsbekendheid en dit zal zich later uitbetalen in nieuwe klanten. Feit is in ieder geval dat er veel mogelijke doelen zijn. Vind jij het lastig om goede doelen op te stellen? Ga dan samen met andere mensen brainstormen, de doelen komen dan vanzelf!

Stap 2: Maak een actieplan om deze doelen te bereiken

Een succesvol ondernemer worden, dat gaat alleen als je een actieplan hebt. Je hebt nu de doelen samengesteld en je zult nu moeten bepalen hoe je deze doelen gaat bereiken. Kortom, het actieplan zal perfect aan moeten sluiten op de doelen. Neem hier in ieder geval echt de tijd voor. Ga niet als een kip zonder kop aan de slag met je onderneming, de kans is groot dat je dan later tegen de lamp aan zal lopen en dat kan je maar beter voorkomen. Ook in dit geval geldt namelijk dat een goed begin het halve werk is!

Stap 3: Weet wat jouw bestaansreden is als bedrijf

Een bedrijf moet een verhaal hebben. Mensen kopen namelijk een verhaal en niet een product. Kortom, alles zal moeten kloppen en je zult hier dan ook goed over na moeten denken. Verkoop je bijvoorbeeld kleding, zorg er dan voor dat je een prachtig verhaal achter de kleding hebt, dat aansluit op je doelgroep. Je doelgroep zal zich aangesproken moeten voelen, anders verkoop je nooit wat.

Stap 4: Verkoop niet je producten, maar hetgeen wat jouw product oplost. 

Bovenstaand gaven we het al een beetje aan, je bedrijf zal een verhaal moeten hebben. Het zal een probleem moeten oplossen. Eigenlijk verkoop je een oplossing voor de problemen van je doelgroep. Breng dit goed in kaart en zorg er vervolgens voor dat je de juiste marketingkanalen inzet. Alleen zo zal je de boodschap over kunnen brengen aan je doelgroep en een succesvol ondernemer worden. Vind je het zelf lastig om te bepalen wat de beste marketingkanalen voor je bedrijf zijn? Ga dan op zoek naar een marketingexpert. Deze expert zal jou precies kunnen vertellen welke kanalen het beste aansluiten op jouw doelgroep. Ook zal een expert voor jou aan de slag kunnen gaan met de uitvoering. Kortom, investeren in je marketing is absoluut een goed idee.

Stap 5: Snelheid is van belang

Een succesvol eigen bedrijf opzetten? Dat betekent ook dat je snel kunt schakelen. Heb jij bijvoorbeeld een bedrijf waarin je vooral bezig bent met handel? Dan zal je snel in actie moeten kunnen komen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat er tijdens de lockdown door de corona pandemie ontzettend veel fitnessproducten verkocht werden. Mensen konden niet meer naar de gym toe en besloten om thuis zelf een gym te bouwen. De ondernemers die dit snel door hadden en op tijd op deze trends ingespeeld hebben, hebben hier zeer veel geld mee kunnen verdienen.

Conclusie

Hoe start je een succesvol bedrijf? Dat doe je dus door bovenstaande tips op te volgen. Feit is in ieder geval dat er zeer veel mogelijkheden zijn, maar dat je dus gestructureerd aan de slag moet gaan. Je zult doelen moeten hebben en je plan zal hier perfect op aan moeten sluiten. Je onderneming zal ergens voor moeten staan, het zal een verhaal moeten hebben en jij als ondernemer zult snel moeten kunnen schakelen. Ook is het belangrijk dat je geduld hebt. Je moet namelijk keihard werken om succesvol te worden en dit gaat nou eenmaal niet in een aantal weken. Houdt dit daarom goed in gedachten en ga lekker aan de slag. De kans dat het goed komt is dan in ieder geval al een stuk groter.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien ook interessant

Andere bekeken ook de volgende artikelen

>