Geld tips

Rente-ontwikkeling door de jaren heen en financial lease

mei 31, 2024

Wanneer je een auto leaset, sluit je een leasecontract af. In dit contract staan allerlei voorwaarden opgesteld, waaronder hoeveel je maandelijks moet betalen. In dit maandelijkse bedrag zit natuurlijk het deel dat je moet betalen voor de auto, maar je betaalt er ook rente en aflossing over. De rente kan door de jaren heen veranderen. Als de rente verandert, wat voor invloed heeft het dan op jouw leasecontract? Meer over rente en financial lease, zetten we hieronder voor je op een rij.

Rente in leasecontract: hoe zit dat?

Bij het afsluiten van een leasecontract moet je rente betalen. De rente zal gedurende het leasecontract hetzelfde blijven: je betaalt dan tijdens het leasecontract het percentage dat je aan het begin van het leasecontract hebt afgesloten. De rente staat dus gewoon vast. Als je een leasecontract afsluit, hoef je je dus geen zorgen te maken over de ontwikkeling van de rente.

Rente is aftrekbaar

Als ondernemer kun je kiezen voor twee verschillende leasecontracten. Je kunt kiezen voor operational lease of financial lease. Wanneer je kiest voor financial lease, heb je te maken met verschillende fiscale voordelen. Je bent namelijk op economisch gebied eigenaar van de auto. Zo heb je onder andere recht op de teruggave van de btw, investeringsaftrek én is de rente aftrekbaar. Dat is een groot voordeel, want je betaalt op deze manier minder belasting. Je kunt namelijk de rente aftrekken van de winst van jouw onderneming.

Dit houdt een financial leasecontract in

Een financial leasecontract kan dus voor de ondernemer heel gunstig zijn, onder andere omdat je de rente kunt aftrekken van de winst en zo minder belasting hoeft te betalen. Een zakelijke auto leasen op basis van financial lease kan dus een slimme zet zijn. Het is ook goed om te weten wat er nog meer bij komt kijken als je een financial leasecontract afsluit. Zoals net al werd benoemd, ben je economisch eigenaar van de wagen. Dit houdt ook in dat je de kosten van de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud zelf moet betalen. Gelukkig heb je wel recht op verschillende fiscale voordelen. Ook hoef je de auto dus niet meer in te leveren bij de leasemaatschappij, maar is de auto na het leasecontract volledig van jou. Bestickeren of andere velgen onder de auto: het mag allemaal. Zit je er ook aan te denken om een auto te leasen op basis van dit contract? Neem dan eens een kijkje bij 123Lease.nl – financial lease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien ook interessant

Andere bekeken ook de volgende artikelen