Investeren

Hoe je voor te bereiden op de volgende Bitcoin Bull Run

november 10, 2023

Wellicht heb je het al gemerkt. Bitcoin (BTC) is weer bezig met een imposante rally en hard op weg om voorbij een prijs van $37.000 te stijgen, terwijl begin van dit jaar de bitcoin koers nog op $16.500 stond. Een stijging van maar liefst 124% in minder dan een jaar tijd. Vele analisten denken dat Bitcoin op weg is om volgend jaar een nieuwe bull run in te gaan, maar wat betekent dit precies en hoe kun je jezelf hierop voorbereiden? Lees het vandaag in deze blog over Bitcoin. 

Belangrijke factoren voor Bitcoin in 2024

Volgend jaar gaat erg belangrijk worden voor Bitcoin. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de veelal geanticipeerde komst van een mogelijke Bitcoin Spot ETF. Dit is een zogeheten Exchange Traded Fund dat het mogelijk maakt voor beleggers om gemakkelijk blootgesteld te worden aan bitcoin zonder gebruik te hoeven maken van crypto handelsplatformen en blockchain infrastructuur. Beleggers verwachten dat met de komst van de ETF er veel traditioneel en institutioneel geld naar bitcoin zal stromen. Doordat het de eerste “Spot” ETF betreft voor Bitcoin in de Amerikaanse markt kan de impact op de BTC koers zeer significant zijn. Een spot ETF betekent namelijk dat een aandeel in het fonds ook direct resulteert in aankopen van bitcoin. 

Een andere belangrijke factor voor een Bull Run in 2024 is de komst van de Bitcoin halving. Dit is een evenement waarbij de beloning voor Bitcoin miners op het netwerk plots gehalveerd wordt. Hierdoor zullen miners significant minder BTC verkopen op de markt en is het dus ook moeilijker om aan bitcoins te komen. Historisch gezien zien we dat de koers van de populaire cryptocurrency dan ook significant stijgt een aantal maanden na de halving. De volgende halving kunnen we al verwachten in april van volgend jaar, daarom is het belangrijk om jezelf alvast goed voor te bereiden op een nieuwe bull run. 

Jezelf voorbereiden op de Bitcoin Bull Run

Om goed voorbereid aan de slag te gaan is het belangrijk om de juiste informatie tot je te nemen en het ruis achterwege te laten. De cryptocurrency markt kenmerkt zich vaak door veel ruis, denk aan hype verhalen en loze beloftes, die je kunnen afleiden van het daadwerkelijk doel. Door de juiste bronnen en advies te gebruiken en een strak toekomstplan in te richten kun je veel risico’s vermijden. Met de diensten van The Young Bitcoin Group krijg je persoonlijke steun in jouw Bitcoin reis. Vermijd ruis, scams en beperk je risico’s. Focus op jouw persoonlijke doelen en volg een gedisciplineerd plan dat jouw financiële dromen kan realiseren. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien ook interessant

Andere bekeken ook de volgende artikelen