Geld tips

Hoe je in 3 stappen miljonair wordt

januari 17, 2024

Stel dat je nou écht graag miljonair wilt worden, maar je hebt helaas nog geen revolutionair idee om die miljoen in no-time bij elkaar te verdienen. Ik leg uit hoe je in 3 stappen miljonair wordt. Ja, echt waar.

Dan is het natuurlijk wel handig om te kijken naar hoe je als ‘gewone burger’ ook een miljoen bij elkaar kunt verzamelen om van te leven. Niet iedereen hoeft ondernemer, profvoetballer of loterijwinnaar te zijn om goed met geld om te kunnen gaan.

Miljonair

Realistisch

Misschien heb je nog veel gedachtes als: “jaaa, die miljoen is voor een normaal persoon helemaal niet haalbaar.” Je verwacht natuurlijk niet dat het realistische stappen zijn die ik aan je ga voorstellen.

In dit artikel zeg ik je niet dat het makkelijk is om miljonair te worden. Integendeel, meer dan 97% van de mensen zal het nooit lukken. Maar ik wil je wel laten zien dat het niet onmogelijk is.

De stappen die ik je ga vertellen zijn namelijk heel eenvoudig om te begrijpen, maar een stuk lastiger om structureel toe te passen. Nog eens weggenomen dat een groot gedeelte van de miljonairs veel geluk heeft gehad of er niet eens hard voor gewerkt heeft (erfenis, schenking).

Oke, toch een kleine nuancering, dit artikel gaat je absoluut geen miljonair maken, maar kan je wel iets dichter bij financiële onafhankelijkheid brengen. Laat ik maar gewoon starten met de tips!


1. “Spend less than you earn”

Dit lijkt een open deur, maar blijkt voor veel mensen in de praktijk toch erg moeilijk te zijn. Tegenwoordig worden we overspoeld met hoge hypotheken, leasecontracten en veel onnodige troep. Geld overhouden is heel simpel: geef minder geld uit, dan dat er binnenkomt. Als je meer geld wilt hebben moet je dus OF meer verdienen, OF minder uitgeven.

2. Vergroot je inkomen

Zoals al uit de eerste stap blijkt moet je dus; of onder je maat leven, of meer gaan verdienen. Voor heel veel mensen is het helemaal niet makkelijk om een salarisverhoging aan te vragen of om meer omzet te gaan maken.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een side hustle te starten of om gewoon simpelweg te kijken naar ‘kansjes’ om extra geld te verdienen.

3. Laat geld voor je werken

Maar wat ga je doen met het geld dat je overhoudt? Sparen naar 1 miljoen is wel erg pittig, plus dat geld op een spaarrekening je ook nog eens geld kost door de lage rentestand en de hoge inflatie.

In plaats van sparen kun je jouw geld aan het werk zetten door te gaan beleggen. Door verspreid te gaan beleggen op de lange termijn (10+ jaar) kun je profiteren van samengestelde rente waardoor je beleggingen een exponentiële groei kunnen gaan doormaken. Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen.


Is dat het?

Ja, ik weet het; de drie stappen zijn vrij vanzelfsprekend en ontzettend simpel. Toch hoef ik het helemaal niet complexer te maken. Dat scheelt weer, want bij Geldvriend houden we niet van complexiteit.

Houdt er ook rekening mee dat miljonair worden geen doel op zich hoeft te zijn. Het belangrijkste is dat je een gelukkige relatie met geld hebt en dat je geen problemen ondervindt met schulden of stress.

De meeste mensen hebben hier helemaal geen miljoen voor nodig en kunnen al met veel minder geld op de rekening leven zonder stress.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien ook interessant

Andere bekeken ook de volgende artikelen

>