Geld besparen

De leukste en goedkoopste activiteiten voor je volgende vakantie in Portugal

juli 14, 2023

Tijdens een vakantie in Portugal kan je veel verschillende activiteiten ondernemen. Er is veel mooie natuur te vinden, maar ook kan je een bezoek brengen aan gezellige steden en de beste surfstranden. Ben je benieuwd naar de leukste en goedkoopste activiteiten tijdens een reis naar Portugal? Lees dan snel verder.

Bezoek een traditionele Portugese markt

Dompel je onder in het Portugese leven op een van de authentieke markten die maandelijks door heel het land plaatsvinden. Je kan hier kennismaken met de lokale cultuur en naar huis gaan met heerlijke etenswaren en de originele souvenirs. Ook zijn er vlooienmarkten, waar je op zoek kunt gaan naar de mooiste tweedehands pareltjes. 

Hier bepaal je zelf hoeveel geld je uitgeeft. Alleen voor de sfeer is het al leuk om een keer een markt te bezoeken tijdens een vakantie in Portugal. De markthal Mercado da Ribeira in Lissabon is de perfecte plek om heerlijke Portugese gerechten te proeven en om mee te doen aan een wijnproeverij. 

Ga surfen bij een van de talloze surfspots

Onderneem je tijdens je vakantie in Portugal liever een sportieve activiteit? Breng dan een bezoek aan een van de surfspots Portugal, waar het land om bekend staat. Langs de hele westkust vind je de mooiste surfplekken, voor zowel beginners als ervaren surfers. De bekendste regio’s om te surfen zijn de Algarve en de omgeving van Lissabon en Porto.

Enkele bekende surfspots in Portugal zijn: Arrifana, Beliche en Bordeira. Deze spots zijn gelegen aan de Algarve en zijn de perfecte uitvalbasis voor een surfvakantie. Op 50 kilometer afstand van Lissabon vind je het eerste Europese surfreservaat: Ericeira. Doordat er veel verschillende stranden te vinden zijn, is deze omgeving geschikt voor alle verschillende niveaus.

Bezoek gratis een museum

Wil jij tijdens de vakantie gezellige dorpjes bezoeken, een sportieve activiteit ondernemen zoals surfen, maar ook een beetje cultuur opsnuiven? Breng dan een bezoek aan een van de gratis musea tijdens een bezoek aan Portugal. Er zijn verschillende musea die altijd gratis zijn, terwijl andere musea alleen gratis zijn tijdens de eerste zondag van de maand.

Deze musea zijn te bezoeken in verschillende grote steden van Portugal, zoals Porto en de hoofdstad Lissabon. Maak je veel gebruik van openbaar vervoer? Dan kan je er ook voor kiezen om een speciale kaart te kopen, waarmee je met het openbaar vervoer kan reizen en diverse musea kan bezoeken. 

Geniet van het uitzicht

Aangezien Portugal beschikt over prachtige natuur, kan je erop uit trekken om te genieten van de omgeving en uitzichtpunten. Geniet van de zonondergang en rust uit nadat je een uitdagende berg hebt beklommen. Op verschillende plekken vind je historische kastelen, die vaak gevestigd zijn bovenop een heuvel. Dankzij de grote hoogte hebben deze heuvels de mooiste uitzichtpunten. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien ook interessant

Andere bekeken ook de volgende artikelen