Ondernemen

5 tips om een bedrijf te starten zonder geld!

januari 27, 2023

Een bedrijf starten zonder geld? Kan dat? Nee, helaas is dat niet helemaal mogelijk. Om iets op te zetten zal je natuurlijk altijd wat kosten moeten maken. Dit neemt echter niet weg dat je met een relatief klein budget echt wel een mooi bedrijf op kunt starten. Onderstaand gaan wij jou in ieder geval een aantal handige tips geven die ervoor zullen zorgen dat jij met zo min mogelijk geld een mooi bedrijf op kunt starten.


Je hoeft je niet altijd in te schrijven bij de Kamer van Koophandel

Ben jij pas net begonnen met je bedrijf en maak je nog geen winst? Dan hoef je je wettelijk gezien nog niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Aan te raden is dan ook om je nog niet in te schrijven, zo bespaar je voorlopig nog even op het inschrijfgeld. Lever jij al wel goederen of diensten om winst te maken? Dan moet dit wel. De Belastingdienst en Kamer van Koophandel gaan jou dan namelijk zien als ondernemer.

Werk vanuit huis

Het huren van een kantoor is een behoorlijke kostenpost. Aan te raden is dan ook om zo lang mogelijk thuis te blijven werken. Zo zorg je er namelijk voor dat je zoveel mogelijk winst maakt en deze winst kan je weer door investeren in je bedrijf om het uiteindelijk groter te maken. Heb jij op een gegeven moment behoorlijk wat winst en vind je dat het tijd is om mensen aan te nemen? Dan raden we het je zeker aan om een kantoor te huren. Het kantoor kan je dan namelijk echt zien als de volgende stap in de groei van je bedrijf.

Bied een dienst aan in plaats van een product

Eigen bedrijf starten zonder geld? Verkoop dan een dienst in plaats van een product. Waarschijnlijk heb je al de beschikking over een laptop en hoef je deze dus ook niet aan te schaffen. Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat je kunt starten met alleen een laptop, is een online marketing bureau. Volg cursussen, leer hoe je zo goed mogelijk kunt adverteren in Google en verkoop dit vervolgens. Ook zou je bijvoorbeeld kunnen leren om websites te maken en om dit vervolgens voor andere mensen te doen.

Maak gebruik van je netwerk

Dat een netwerk kostbaar is, dat kunnen wij zeker beamen. Heb jij de beschikking over een goed netwerk? Dan is het de kunst om dit netwerk zo goed mogelijk in te zetten. Heb jij bijvoorbeeld een eigen kledinglijn en ken je verschillende mensen die veel volgers hebben op social media? Zorg er dan voor dat je dit zo goed mogelijk inzet. Geef deze mensen bijvoorbeeld gratis kleding en laat ze het voor jou promoten.

Werk zolang het mogelijk is in je eentje

Personeel is natuurlijk zeer belangrijk. Echter raden we het je aan om zo lang mogelijk alleen te werken. Personeel inzetten terwijl dit nog niet nodig is kost nou eenmaal veel geld en dit kan je maar beter voorkomen. Schakel daarom alleen personeel in als dit echt nodig is. Ben jij er in het begin nog niet zeker van dat je iedere maand voldoende opdrachten hebt? Dan is het ook een mogelijkheid om voornamelijk zzp’ers in te zetten. Dit zorgt ervoor dat je nog nergens aan vast zit, maar wel meer capaciteit hebt.

Conclusie

Een eigen bedrijf starten zonder geld, dat kan dus niet. Gelukkig is het wel mogelijk om een bedrijf op te starten met weinig geld. Zorg er in ieder geval voor dat je bovenstaande tips van Geldvriend.nl goed opvolgt. Met behulp van bovenstaande tips kan je namelijk al een heel eind komen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien ook interessant

Andere bekeken ook de volgende artikelen

>