Bedrijven zijn niet verplicht om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Toch is het niet altijd verstandig om deze verzekering maar zo links te laten liggen, want jouw bedrijf kan er wel degelijk baat bij hebben. Weet je niet zo goed wat je moet doen? Lees dan vooral verder, want in deze tekst vertellen we je alles wat je moet weten over een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Hopelijk helpt dit je om te kiezen of je deze verzekering wel of niet nodig hebt.
Wat is een zakelijke rechtsbijstandverzekering?
Juridische conflicten zijn voor veel ondernemers een ver-van-mijn-bedshow. Althans, dat denken ze. In de praktijk is de kans op een conflict namelijk behoorlijk groot. Er kan bijvoorbeeld onenigheid ontstaan als een klant weigert te betalen of een leverancier zich niet aan de afspraken houdt. Je probeert ongetwijfeld eerst om er onderling uit te komen, maar dit lukt niet altijd. Dit is waar een zakelijke rechtsbijstandverzekering om de hoek komt kijken. Met zo’n verzekering kun je terugvallen op juridische hulp bij zakelijke conflicten, waardoor jij je op je bedrijf kunt blijven focussen.
Particuliere rechtsbijstandverzekering bij zakelijke conflicten
Ben je particulier verzekerd voor rechtsbijstand? Dan denk je misschien dat het overbodig is om je hier ook zakelijk voor te verzekeren. Helaas heb je hier niets aan als je verzeild bent geraakt in een zakelijk conflict, want met de particuliere variant ben je alleen verzekerd voor juridische hulp bij persoonlijke conflicten. Als je ook zakelijk bijgestaan wilt worden door juristen, heb je een zakelijke rechtsbijstandverzekering nodig.
Waar ben je precies voor verzekerd?
De dekking van een rechtsbijstandverzekering zakelijk is behoorlijk uitgebreid, maar je bent niet altijd verzekerd voor juridische hulp. Daarom is het handig om te weten wanneer je een beroep kunt doen op deze verzekering. Dit is onder meer het geval bij een conflict met werknemers, leveranciers en klanten. Ook bij de juridische controle van documenten biedt een zakelijke rechtsbijstandverzekering uitkomst. De dekking kan per verzekeraar verschillen. Kijk daarom goed waar je precies voor verzekerd bent, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.
Hoeveel premie betaal je?
Wie een rechtsbijstandverzekering voor zijn bedrijf overweegt, is uiteraard ook benieuwd naar het kostenplaatje. Net als bij veel andere zakelijke verzekeringen hangt de premie ook hier af van een aantal factoren. Zo is de kans op een juridisch conflict in de ene branche groter dan in de andere branche. Gelukkig kun je op de site van de meeste verzekeraars makkelijk en snel berekenen hoeveel premie je betaalt. Je doorloopt simpelweg een aantal stappen en ziet vervolgens direct wat je per maand betaalt voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering.
Zo sluit je een zakelijke rechtsbijstandverzekering af
Zie je inmiddels in dat het toch handig is om een rechtsbijstandverzekering voor je bedrijf af te sluiten? Dien dan direct een aanvraag in. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat je verzeild raakt in een zakelijk conflict. Bij vrijwel iedere verzekeraar kun jij je online verzekeren voor zakelijke rechtsbijstand. Heb je de benodigde gegevens ingevuld? Dan kun jij je aanvraag direct versturen.