Geld tips

Cashflow verbeteren tips

oktober 14, 2024

Als je ondernemer bent is het belangrijk om je cashflow goed op orde te hebben. Dankzij een goede cashflow heb je altijd genoeg geld om je rekeningen te betalen en daardoor je bedrijf goed te laten draaien. Toch is dat soms best lastig. Vooral als je klanten hebt die de hun facturen heel laat betalen. Gelukkig zijn er wel wat dingen die je kunt doen om direct je cashflow te verbeteren. Hier lees je een paar tips!

Weet wie je klanten zijn

Als je gaat ondernemen is het belangrijk dat je weet wie je klanten zijn. Vooral ook is het handig om te weten hoe je klanten betalen. Zo weet je precies welke klanten altijd snel betalen en op welke klanten je langer moet wachten. Dat geeft je inzicht in welke facturen je rond welke periode betaald krijgt. Daarnaast is het ook belangrijk om even te kijken bij nieuwe klanten of ze betrouwbaar zijn. Is het een bekend bedrijf? Dan weet je vaak al snel of het goed zit of niet. Maar als je niet zeker weet of de nieuwe klant wel betrouwbaar is, kun je ook vragen om een gedeelte vooraf te betalen. 

Maak gebruik van Factoring

Wil je niet te lang wachten op je geld? Dan is factoring een uitkomst voor jou. Dankzij factoring zzp krijg je direct alle je facturen op je rekening uitgekeerd, zonder dat je hoeft te wachten tot je klanten hebben betaald. Dat risico neemt het factoringbedrijf van je over. Soms moet je wel 60 of 90 dagen wachten voor een klant eindelijk de factuur betaalt. Dat is natuurlijk vervelend. Als je kiest voor factoring, krijg je het grootste gedeelte van de factuur direct uitbetaald op je bankrekening. 

Verstuur je facturen snel

Als je ondernemer bent, wil je natuurlijk niet aandringen op je geld. Daardoor wachten veel ondernemers veel te lang met het versturen van facturen. Toch is het belangrijk om te weten dat hoe sneller jij je factuur stuurt, hoe sneller je betaald krijgt. Dit kun je doen door, bijvoorbeeld direct na het leveren van je product of dienst, de factuur te versturen. Dit zal ook het hele proces van betalingen versnellen. 

Besteed je debiteurenadministratie uit

Het bijhouden van wie jou nog moet betalen, kan veel tijd kosten. Het kan ook stressvol zijn als klanten te laat betalen. Daarom kan het handig zijn om je debiteurenadministratie uit te besteden aan een specialist. Die kan ervoor zorgen dat alles netjes wordt bijgehouden en dat je sneller betaald krijgt.

Wil je weten hoe dit precies werkt? Dan is het goed om meer te lezen over wat is factoring. Zo begrijp je beter hoe je je administratie uit handen kunt geven en toch controle houdt over je geldstroom.

Met een paar simpele stappen zoals het sneller versturen van facturen, gebruikmaken van factoring en het uitbesteden van je administratie, kun je je cashflow verbeteren. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf financieel stabiel blijft en jij minder zorgen hebt over betalingen die te laat binnenkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien ook interessant

Andere bekeken ook de volgende artikelen